Hapësire reklamuese

Çështjet kryesore

MOSHAT (U17-U19)

Dhuna "fik" zyrtarët e Flamurtarit, DISIPLINA nuk kursen dënimet e ashpra

Shkruar nga NEWSPORT
Dhuna "fik" zyrtarët e Flamurtarit, DISIPLINA nuk kursen
Disiplina

Komisioni i Etikës dhe Disiplinës pranë FSHF-së ka marrë vendimet për javën e fundit në futbollin shqiptar. Displina nuk ka falur aspak dhunën që ka “plasur” në futbollin e moshave,, kryesisht në atë U-16. Flamurtari është gjobitur me 300 mijë lekë, por jo vetëm kaq paasi edhe pezullimet për zyrtarë kanë qenë të shumta.

Vendimet e Komisionit të Disiplinës:

1. Flamurtari FC U-16, për mos përmbushje të detyrimeve duke mos marrë masa të rendit dhe sigurisë dhe duke rrezikuar sigurinë e zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të neneve 17/1, 17/2/a 17/2/f dhe 17/2h të KDE, dënohet me gjobë në masën 300.000 (treqind mijë) lekë. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

2. Zyrtari i Flamurtari FC U-16, Robert Islami, për sjellje josportive ndaj zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të nenit 14/1/j të KDE, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

3. Zyrtari i Flamurtari FC U-16, Gentian Zguro, për sjellje të dhunshme ndaj zyrtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

4. Zyrtari i AF Triumph U-16, Endri Renxa, për sjellje të dhunshme ndaj zyrtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

5. Lojtari i FC Lushnja U-17, Elsi Pupa, për sjellje jospotive ndaj zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të nenit 14/1/j të KDE, dënohet me 4 (katër) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

6. Zyrtari i FC Lushnja U-17, Julian Gjyla,për protestë ndaj vendimeve të zyrtarit të ndeshjes, në bazë të nenit 14/1/c të KDE dënohet me 2 (dy) ndeshje pezullim nga aktiviteti.

7. KF Apolonia U-17, për mos përmbushje të detyrimeve duke mos marrë masa të rendit dhe sigurisë dhe duke rrezikuar sigurinë e zyrtarëve të ndeshjes, në bazë të neneve 17/1, 17/2/a 17/2/f dhe 17/2h të KDE, dënohet me gjobë në masën 300.000 (treqind mijë) lekë. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

8. FC Dinamo City U-17, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Abissnet Superiore U-17, kunder KF Apolonia U-17, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

9. Zyrtari i KF Apolonia U-17, Santiliano Dule, për sjellje të dhunshme ndaj lojtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

10. Lojtari i KF Apolonia U-17, Klevis Pajaj, për sjellje të dhunshme ndaj lojtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

11. Lojtari i KF Apolonia U-17, Muhamed Mehmeti, për sjellje të dhunshme ndaj lojtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

12. Lojtari i FC Dinamo City U-17, Ledion Spahiu, për sjellje të dhunshme ndaj zyrtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

13. Lojtari i FC Dinamo City U-17, Elio Hyziu, për sjellje të dhunshme ndaj lojtarëve të ekipit kundërshtar, në bazë të nenit 14/1/h të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) ndeshje pezullim nga veprimtaritë.

14. S Pepa U-19, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Kategorisë së Parë U-19, kunder Akademia e Futbollit U-19, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

15. Flamurtari FC U-17, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Kategorisë së Parë U-17, kunder KF Vora U-17, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

16. Shënkolli U-17, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Kategorisë së Parë U-17, kunder KF Pogradeci U-17, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

17. Shënkolli U-15, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Abissnet Superiore U-15, kunder KF Skënderbeu U-15, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

18. KF Shkodra U-16, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Kategorisë së Parë U-16, kunder FC Labëria U-16, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

19. KF Laçi U-15, për braktisjen e ndeshjes së vlefshme të Kategorisë së Parë U-15, kunder FC Besa U-15, në bazë të nenit 16/1 të KDE, dënohet me gjobë në masën 100.000 (njëqind mijë) lekë dhe humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0. Sipas nenit 76/1/e të KDE, gjoba të aplikohet në masën 3%.

20. FC Lushnja U-19, për aktivizimin e një lojtari që nuk kishte të drejtë të luante në ndeshjen e vlefshme të Kategorisë së Dytë U-19 Ndërajonale, kundër FC Kinostudio U-19, në bazë të neneve 19/2 dhe 19/4/a të KDE, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0.

21. Zyrtari i FC Lushnja U-19, Blerim Hasalla, për aktivizimin e një lojtari që nuk kishte të drejtë të luante, në bazë të nenit 19/4/b të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) muaj pezullim nga aktiviteti.

22. Iliria A U-13, për aktivizimin e një lojtari që nuk kishte të drejtë të luante në ndeshjen e vlefshme të Kategorisë së Dytë U-13, kundër Don Bosko Academy B U-13, në bazë të neneve 19/2 dhe 19/4/a të KDE, humbet ndeshjen në tavolinë me rezultatin 3-0.

23. Zyrtari i FC Iliria A U-13, Dashamir Cangu,për aktivizimin e një lojtari që nuk kishte të drejtë të luante, në bazë të nenit 19/4/b të KDE, dënohet me 6 (gjashtë) muaj pezullim nga aktiviteti.

24. Rrëzimin e kërkesës së FC Dinamo City U-17 si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

25. Rrëzimin e kërkesës së KF Naftëtari U-15 si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

27. Rrëzimin e kërkesës së Flamurtari FC U-16 si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

28. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të FK Partizani U-19, Ralf Çela, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

29. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të FK Partizani U-19, Frenki Shahaj, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

30. Rrëzimin e kërkesës së lojtarit të FK Partizani U-19, Danilo Bajraktari, si të pabazuar në Kodin e Disiplinës dhe Etikës.

Kundër vendimit lejohet ankim brenda 3 (tre) ditëve përpara Komisionit të Apelit.

Poll

Lexo gjithashtu

Superiore - Ndeshjet

Kategoria Superiore

Itali - Serie A

Spanjë - La Liga

Angli - Premier League

Gjermani - Bundesliga